Αναγέννηση

"YΠHPXE δε ένας άνθρωπος από τους Φαρισαίους, που ονομαζόταν Nικόδημος, άρχοντας των Iουδαίων.

Aυτός ήρθε στον Iησού μέσα στη νύχτα και του είπε:

Pαββί, ξέρουμε ότι ήρθες Δάσκαλος από τον Θεό· επειδή, κανένας δεν μπορεί να κάνει αυτά τα σημεία που εσύ κάνεις, αν ο Θεός δεν είναι μαζί του.

Aποκρίθηκε ο Iησούς και του είπε: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από επάνω, δεν μπορεί να δει τη βασιλεία τού Θεού.

O Nικόδημος λέει σ’ αυτόν: Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να γεννηθεί ενώ είναι γέροντας; Mήπως μπορεί να μπει μια δεύτερη φορά στην κοιλιά τής μητέρας του και να γεννηθεί;

Aποκρίθηκε ο Iησούς: Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, αν κάποιος δεν γεννηθεί από νερό και Πνεύμα, δεν μπορεί να μπει μέσα στη βασιλεία τού Θεού.

Eκείνο που έχει γεννηθεί από τη σάρκα είναι σάρκα· και εκείνο που έχει γεννηθεί από το Πνεύμα, είναι πνεύμα. Mη θαυμάσεις ότι σου είπα: Πρέπει να γεννηθείτε από επάνω. O άνεμος πνέει όπου θέλει, και ακούς τη φωνή του, αλλά δεν ξέρεις από πού έρχεται, και πού πηγαίνει· έτσι είναι καθένας που γεννήθηκε από το Πνεύμα.

Aποκρίθηκε ο Nικόδημος και του είπε: Πώς μπορούν να γίνουν αυτά;

Aποκρίθηκε ο Iησούς και του είπε: Eσύ είσαι ο Δάσκαλος του Iσραήλ, και αυτά δεν τα ξέρεις; Σε διαβεβαιώνω απόλυτα, ότι μιλούμε εκείνο που ξέρουμε, και μαρτυρούμε εκείνο που είδαμε· και δεν δέχεστε τη μαρτυρία μας. Aν σας είπα τα επίγεια, και δεν πιστεύετε, πώς θα πιστέψετε, αν σας πω τα επουράνια;"

(Στη δημοτική από τη μετάφραση του Φίλου Σπύρου) κατά Ιωάννη γ' 1-12

Ένα γνωστό γεγονός της Αγίας Γραφής, όπου ο τότε διδάσκαλος του Ισραήλ πλησιάζει τον διδάσκαλο Ιησού τη νύχτα για να του πει, ότι πράγματι από τα σημεία που έκανε, ο Θεός ήτανε μαζί του. Αμέσως όμως ο Ιησούς του διευκρινίζει ότι δε φτάνουν μόνο τα θαύματα για να μπει κάποιος στη βασιλεία του Θεού. Αντίθετα θα πρέπει ο άνθρωπος να ξαναγεννηθεί, από το Θεό αυτή τη φορά και όχι από μία μητέρα επίγεια, για να μπορέσει να μπει στη βασιλεία του Θεού. Βέβαια ο Νικόδημος δεν καταλαβαίνει πως θα μπορούσε να γίνει αυτό αλλά ο Ιησούς σαν καλός διδάσκαλος του εξηγεί ότι εκτός από τη σάρκα υπάρχει και το πνεύμα του ανθρώπου. Το πνεύμα του ανθρώπου για να ξαναγεννηθεί θα πρέπει να γίνει από κάποιο "άλλο" Πνεύμα και από νερό, γιατί αυτό που γεννιέται από τη σάρκα είναι σάρκα και αυτό που γεννιέται από το Πνεύμα είναι πνεύμα. Θαύμασε ο Νικόδημος γιατί τόσα χρόνια διδάσκαλος δεν είχε ξανακούσει πως μπορεί το πνεύμα του ανθρώπου να ξαναγεννηθεί και μάλιστα πως αυτός που του το έλεγε, το ζούσε αυτό και το είχε δει και το μαρτυρούσε η ζωή του.

Πρέπει λοιπόν ο άνθρωπος να ξαναγεννηθεί από το Πνεύμα του Θεού, το Πνεύμα το Άγιο και από νερό, που είναι ο Λόγος του Θεού, όπως αναφέρει πάλι ο Κύριος: Kαθένας που πίνει από τούτο το νερό, θα διψάσει ξανά· όποιος, όμως, πιει από το νερό που εγώ θα του δώσω, δεν θα διψάσει στον αιώνα· αλλά, το νερό που θα δώσω σ’ αυτόν, θα γίνει μέσα του πηγή νερού, που θα αναβλύζει σε αιώνια ζωή.κατά Ιωάννη δ' 13-14

Γιατί λοιπόν χρειάζεται κάποιος να ξαναγεννηθεί;

Για να ακολουθήσει κάποιος το Χριστό και να κάνει αυτά που λέει το ευαγγέλιο πρέπει να αλλάξει το πνεύμα του, να αλλάξει ο τρόπος που σκέπτεται, να αλλάξουν οι επιθυμίες του και η ζωή του. Για να γίνει όμως αυτό δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να γεννηθεί μέσα του ο Θεός ο ίδιος και να τον αλλάξει, να αναπτύξει μέσα του τη δική του ζωή, επιθυμίες, σκέψεις που οδηγούν στη βασιλεία του Θεού.

Πως θα γίνει αυτό;

Πολύ απλά, παραδεχόμενος ο άνθρωπος ότι η ζωή του, οι επιθυμίες του και οι σκέψεις του δεν συμφωνούν με το Λόγο του Θεού και τότε αυτό το νερό το ζωντανό και το Πνεύμα το Αγιο θα αναγεννήσουν τον άνθρωπο και θα του δώσουν τη δύναμη και τα εφόδια για να ζήσει μία νέα, άγια ζωή (εν Χριστώ Ιησού), που τα παλιά θα έχουν ξεχαστεί και τα πάντα θα έχουν γίνει νέα. Τότε ο άνθρωπος δεν θα θέλει να ζει μέσα στην αμαρτία, αλλά θα επιθυμεί να ζει εκεί που βασιλεύει ο Θεός και θα απολαμβάνει την αγάπη, τη χαρά, την ειρήνη, την ασφάλεια που παρέχει αυτός, ασχέτως εάν το σώμα του ζει σε ένα κόσμο άδικο και πονηρό.

Για αυτό λοιπόν μπορούμε όλοι να μπούμε στη βασιλεία του Θεού με τη μετάνοιά μας και ζητώντας από τον Ιησού Χριστό να μας αναγεννήσει και να μας δώσει από το Πνεύμα του, μελετώντας το Λόγο Του καθημερινά.

 

Ο Θεός να μας ευλογεί.

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Τετάρτη & Σάββατο απόγευμα :

19.00-20.00  Προσευχή

20.00-21.00  Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Κυριακή πρωί:

10.00-11.00 Προσευχή

11.00-12.00 Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Διευθυνση: 1η Μάη 1 & Σολωμού (κάτω από την αερογέφυρα)

Είσοδος Ελεύθερη

Στοιχεία επικοινωνίας & Χάρτης πρόσβασης

Αριθμός επισκεπτών τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 293 επισκέπτες και κανένα μέλος

Χριστιανικό ραδιόφωνο

 windows media player