Με Ακούραστη Αγάπη συνεχίζει να μας καλεί

Kάθε μέρα που μας αξιώνει ο Θεός να ζούμε, δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια ακόμα ευκαιρία, στις πολλές που μας δίνει, για επιστροφή στην παρουσία Του και στο θέλημά Του.

Η μεγάλη Του επιθυμία είναι να μην χάσουμε όλα τα αιώνια αγαθά, που με τόση αγάπη και ενδιαφέρον, μας έχει ετοιμάσει.

 Ο Ιησούς Χριστός, σχεδίασε το έργο της Σωτηρίας και ο Ίδιος το εκτέλεσε. Μετά τη σταύρωσή Του και την ανάσταση Του, άνοιξε τα χέρια Του και κάλεσε κοντά Του κάθε άνθρωπο κουρασμένο και καταπιεσμένο. Άλλωστε το είχε δηλώσει: «Έλθετε προς με, πάντες οι κοπιώντες και πεφορτισμένοι, και εγώ θέλω σας αναπαύσει.» Ματθ. ια: 28

 

Με αυτήν τη γενική πρόσκληση, κάλεσε κι εσένα και εμένα και κάθε άνθρωπο που θέλει να λάβει μέρος στην Ανάσταση των δικαίων και την αιώνια ζωή, γενόμενος μέτοχος της αιωνίου βασιλείας.

 

Σε μία παραβολή που ο Κύριος μας Ιησούς δίδαξε, αναφέρει ότι έστειλε δούλους να προσκαλέσουν τους προσκεκλημένους στους γάμους λέγοντας: «Έλθετε διότι ο γάμος είναι έτοιμος, τα σφαχτά και όλα είναι έτοιμα». Αυτοί όμως δεν ηθέλησαν να έλθουν, αλλά μετέβησαν «οι μεν εις το εμπόριον αυτών, οι δε εις τον αγρόν αυτών».

 

Τότε έστειλε άλλους δούλους και τους ξανακάλεσε, αλλά πάλι δεν ήθελαν να έλθουν.

 

Μάλιστα ο απ. Λουκάς αναφέρει και συγκεκριμένους λόγους. Ο πρώτος είπε: «Αγρόν ηγόρασα και πάω να τον δω, παρακαλώ σε, έχε με παραιτημένο.» Ο δεύτερος είπε: «Αγόρασα πέντε ζεύγη βοών και υπάγω να τα δοκιμάσω. Παρακαλώ σε, έχε με παραιτημένο.» Ο τρίτος είπε: «Γυναίκα ενυμφεύφθην και δεν δύναμαι να έλθω.»

 

Τελικά ο Κύριος του γάμου είπε στους δούλους: «Υπάγετε εις τας οδούς και τους φραγμούς και καλέσατε όσους αν εύρητε, καλούς τε και κακούς. Οι δούλοι επέστρεψαν και ανέφεραν ότι κάλεσαν όλους όσους βρήκαν και τελικά εγεμίσθη το τραπέζι του γάμου.

 

Πόσες φορές μας καλεί ο Ιησούς Χριστός να πάμε κοντά Του και να πάρουμε τη θέση μας στη βασιλεία Του! Δεν μας καλεί για να του προσφέρουμε, αλλά για να μας προσφέρει, θέλει να μας δώσει τη Σωτηρία, την αιώνια ζωή και την αιώνια βασιλεία χωρίς εμείς να του προσφέρουμε ανταλλάγματα. Μα θα μου πείτε, «εμείς έχουμε ανάγκη σε τούτη τη ζωή να λύσουμε ορισμένα ζητήματα.»

 

Αλήθεια είναι ότι εμείς έχουμε τα δικά μας σχέδια, περπατάμε με τις δικές μας ημερομηνίες και μετράμε με το δικό μας ρολόι, διότι έχουμε τις άμεσες ανάγκες οι οποίες, πολλές φορές, δεν αναβάλλονται. Όταν είμαστε σε μια μεγάλη ανάγκη, είτε ασθένεια, είτε φτώχεια, είτε οποιαδήποτε άλλη ανάγκη, η μόνη επιθυμία που έχουμε, είναι να μας περάσει ο πόνος. Δεν έχουμε ενδιαφέρον για τίποτα άλλο.

 

Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, όμως, δε μιλάει για την αιωνιότητα παραβλέποντας την παρούσα ζωή του ανθρώπου. Για μια στιγμή στέκεται μπροστά σε όλους και τους δηλώνει: «Αιτείτε και θέλει σας δοθή, ζητείτε και θέλετε ευρεί, κρούετε και θέλει σας ανοιχθή, διότι πας ο αιτών λαμβάνει, ο ζητών ευρίσκει και εις τον κρούοντα θέλει ανοιχθή. Ποιος από σας όταν είναι πατέρας και το παιδί του ζητήσει ψωμί, θα του δώσει πέτρα; Αν του ζητήσει ψάρι θα του δώσει φίδι; Αν του ζητήσει αυγό θα του δώσει σκορπιό; Εάν εσείς πονηροί όντες δίδετε καλές δόσεις στα παιδιά σας, πόσο μάλλον ο πατέρας ο ουράνιος θα δώσει καλές δόσεις εις τους αιτούντας παρ’ Αυτού;

 

Επίσης είπε, «Ότι αν ζητήσετε παρά του Πατρός μου, εν τω ονόματί μου, θέλει σας δώσει.» Δεν μιλάει το ευαγγέλιο του Χριστού, για τη μετά θάνατον ζωή μόνο, αλλά και για την καθημερινή μας ζωή στον κόσμο αυτό. Ο απ. Ιάκωβος γράφει στην επιστολή του: «Κακοπαθεί τις μεταξύ σας, ας προσεύχεται, ευθυμεί τις ας ψάλλει, ασθενεί τις μεταξύ σας, ας προσκαλέσει τους πρεσβυτέρους της εκκλησίας και ας προσευχηθώσι επ’ αυτόν, αλείψαντες αυτόν με έλαιον και η μετά πίστεως ευχή θέλει σώσει τον πάσχοντα.»

 

Το Ευαγγέλιο δίδει λύσεις στις ανάγκες μας, δια του Ιησού Χριστού, όμως όλα τελειώνουν στην προσωρινή ζωή που ζούμε. Οι κλήσεις του Χριστού, αφορούν και τη παρούσα ζωή μας στον κόσμο αυτό, αλλά κυρίως την μέλλουσα ζωή μας στην αιωνιότητα.

 

Πόσες φορές σε κάλεσε ο Χριστός να πας κοντά Του και να λάβεις τα πάντα και τελικά μια αιώνια ζωή στην αιώνια βασιλεία Του; Μη το ξεχνάς, ο Χριστός σε καλεί!

 

Λ. Φέγγος

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Τετάρτη & Σάββατο απόγευμα :

19.00-20.00  Προσευχή

20.00-21.00  Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Κυριακή πρωί:

10.00-11.00 Προσευχή

11.00-12.00 Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Διευθυνση: 1η Μάη 1 & Σολωμού (κάτω από την αερογέφυρα)

Είσοδος Ελεύθερη

Στοιχεία επικοινωνίας & Χάρτης πρόσβασης

Αριθμός επισκεπτών τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 229 επισκέπτες και κανένα μέλος

Χριστιανικό ραδιόφωνο

 windows media player