Υπάρχει πάντα ο δρόμος της επιστροφής

Πολλές φορές, πηγαίνοντας κάπου, μας έχει τύχει να πάρουμε λάθος δρόμο. Είτε από άγνοια, είτε από λανθασμένη πληροφόρηση. Μόλις όμως το καταλάβουμε, σταματάμε, κοιτάμε, ρωτάμε και γυρίζουμε πίσω για να πάρουμε το δρόμο το σωστό. Και στο δρόμο της ζωής, ακολουθήσαμε μια πορεία και συνεχίζουμε να τη βαδίζουμε. Είμαστε όμως στον δρόμο της αλήθειας ή είμαστε στον δρόμο της πλάνης και του θανάτου; Αυτό πρέπει να το εξετάσουμε πολύ σοβαρά, γιατί ο κάθε δρόμος κάποια στιγμή έχει και ένα τέλος.

 

Ο ίδιος ο Θεός, δια του προφήτη Του, μας κάνει προσεκτικούς λέγοντας: «Ούτω λέγει Κύριος. Στήτε επι τας οδούς και ιδέτε και ερωτήσατε περί των αιωνίων τρίβων, που είναι η αγαθή οδός και περιπατείτε εν αυτή και θέλετε ευρεί ανάπαυσιν εις τας ψυχάς σας.» (Ιερεμίας στ:16) Σταθείτε, κοιτάξτε, ρωτήστε που είναι η αγαθή οδός, περπατάτε μέσα σ’ αυτή και τότε θα βρείτε ανάπαυση στις ψυχές σας. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός μας παρήγγειλε: «Εισέλθετε δια της στενής πύλης, διότι πλατεία είναι η πύλη και ευρύχωρος η οδός, η φέρουσα εις την απώλεια και πολλοί είναι οι εισερχόμενοι δι’ αυτής. Επειδή στενή είναι η πύλη και τεθλιμμένη η οδός, η φέρουσα εις την ζωή και ολίγοι είναι οι ευρίσκοντες αυτήν.» (Ματθαίος ζ:13-15)

Ο δρόμος της αλήθειας και της ζωής, ο δρόμος που έχει ένα ένδοξο και αιώνιο τέλος, είναι Αυτός ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός. Και η Διαθήκη Του, η Καινή Διαθήκη, είναι ο αλάνθαστος οδηγός για κάθε άνθρωπο που θέλει να βρίσκεται στο δρόμο της πραγματικής ζωής. Δυστυχώς όλοι μας, λίγο-πολύ πλανηθήκαμε, σχεδιάζοντας δικούς μας δρόμους και ακολουθώντας άλλες διδασκαλίες από αυτές που γράφει το Ευαγγέλιο του Χριστού. Ο Δαβίδ λέει: «Πριν ταλαιπωρηθώ, εγώ επλανώμην.» Αποτύχαμε, απογοητευθήκαμε, παρασυρθήκαμε στο δρόμο της αμαρτίας και πολλές φορές κλάψαμε.

Υπάρχει όμως διόρθωση όταν ένας άνθρωπος πέσει έξω και πλανηθεί και αποτύχει; Βεβαίως και υπάρχει. Είναι ο δρόμος της επιστροφής. Ο Ιερεμίας (η:4-6) γράφει: «Εάν τις πέσει, δεν σηκώνεται; Εάν τις εκκλίνει, δεν θέλει επιστρέψει; Διατί ο λαός ούτος της Ιερουσαλήμ εστράφη παντοτεινήν στροφήν; Προσηλόνονται εις την απάτη, αρνούνται να επιστρέψουσι.» Ποιος άνθρωπος πέφτει κάτω και δεν σηκώνεται; Ποιος χάνει τον δρόμο του και δεν επιστρέφει; Υπάρχει πάντα ο δρόμος της επιστροφής, όταν ο άνθρωπος καταλάβει ότι δεν πάει καλά και αφού έχει μετανιώσει για ότι έκανε στην ζωή του. Ο άσωτος γιός, πήρε από τον πατέρα του «το ανήκον μέρος της περιουσίας» και έφυγε «εις χώρα μακράν… ζών ασώτως.» Όταν στην χώρα αυτή κατέφαγε την περιουσία του «μετά πορνών» και αναγκάστηκε να βόσκει χοίρους και να τρώει ξυλοκέρατα, τότε κατάλαβε ότι η μόνη σωτηρία είναι η επιστροφή στον πλούσιο πατέρα του. Το ήξερε ότι ήταν πλέον ανάξιος, αποτυχημένος και ντροπιασμένος αλλά ταπεινώθηκε και σκέφθηκε: «Σηκωθείς θέλω υπάγει προς τον πατέρα μου και θέλω ειπεί προς αυτόν, Πάτερ, ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιον σου και δεν είμαι πλέον άξιος να ονομασθώ υιός σου, κάμε με ως ένα των μισθωτών σου.» (Λουκάς ιε:18) Πήρε λοιπόν τον δρόμο της επιστροφής και ο πατέρας του τον δέχτηκε με σπλαχνική αγάπη και τον αποκατέστησε σαν τέλειο παιδί του.

Αδελφοί αγαπητοί, ελάτε να επιστρέψουμε στον Κύριο μας και Θεό μας, δια Ιησού Χριστού. Εκείνος μας έχει εξασφαλίσει την συγχώρεση και την αποκατάσταση μέσα στην οικογένεια Του. «Έλθετε και ας επιστρέψουμε προς τον Κύριο. Διότι Αυτός διεσπάραξε και θέλει μας ιατρεύσει. Επάταξε και θέλει περιδέσει την πληγή ημών.» (Ωσηέ στ:1)

Ποτέ μην απελπίζεσαι. Όσο και αν έχεις προχωρήσει μέσα στην αμαρτία και ότι και αν έχει συμβεί στην ζωή σου, πάρε τον δρόμο της επιστροφής. Ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός σε περιμένει.

 

 

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

Τετάρτη & Σάββατο απόγευμα :

19.00-20.00  Προσευχή

20.00-21.00  Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Κυριακή πρωί:

10.00-11.00 Προσευχή

11.00-12.00 Κήρυγμα από την Αγία Γραφή

Διευθυνση: 1η Μάη 1 & Σολωμού (κάτω από την αερογέφυρα)

Είσοδος Ελεύθερη

Στοιχεία επικοινωνίας & Χάρτης πρόσβασης

Αριθμός επισκεπτών τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 245 επισκέπτες και κανένα μέλος

Χριστιανικό ραδιόφωνο

 windows media player